Mit tegyünk, ha gondok adódtak a mosógép zsanérral?

A gyakori mosás következtében a mosógép zsanér alkatrész is könnyen megsérülhet, sőt akár el is törhet. Mivel ezt a fázist, mármint a berendezés ajtajának a kinyitását és becsukását, nem lehet megkerülni, a mosógép zsanérjának a cseréjét sem tudjuk az örökkévalóságig elodázni.

Mosógép ajtózsanér

Az ajtózár-mechanizmus része, a mosógép zsanér

A mosógép zsanér kötelező alkatrésze nemcsak az elől-, de a felültöltős berendezéseknek is. Bár roppant strapabíró és masszív komponensnek számít, a gyakori igénybevétel miatt előbb-utóbb szembe kell nézni a zsanér meghibásodásával is.

A zsanér is elöregedhet

Sokan azonnal pánikba esnek, ha a mosógép nem működik megfelelően. Érthető a félelem, hiszen ez a nagy berendezés, főleg, ha korszerű modellről van szó, nem olcsó mulatság. Fontos tudni, hogy ha a gép hibát jelez, az ajtók nem megfelelő záródása is állhat a jelenség hátterében, amit a mosógép zsanérok elöregedése, sérülése, esetleg rozsdásodása okoz.

Javítás helyett csere

Az ajtózsanér, ha egyszer tönkrement, cserét igényel. Szerencsére magát a folyamatot minden korábbi tapasztalat és szaktudás nélkül, laikusként is elvégezhetjük odahaza. Ha mégis problémába ütköznénk, mert például a gép ajtaját is szét kell szednünk, inkább hívjunk szerelőt.