A prémium linképítés nagy feladat

A prémium linképítés nagy feladat, ami időigényes és sok munkát kell belefektetni. Általánosan egy vállalkozás sikerességét a bevétel határozza meg, amiből egyenesen következik, hogy fontos a látogatottsága. Ezt pedig úgy lehet növelni, ha bereklámozzuk az oldalt. Az emberek legnagyobb része a Google-be írja be a keresendő dolgot, és az első pár oldal közül kattint valamelyikre. Ebből adódik, hogy a keresőmotor listája iránt nagy a verseny.

Google SEO

Két féle módon lehet a listán előrébb kerülni, fizetősen vagy linkelve. A fizetős reklám, vagyis a hirdetett oldalak kerülnek a legelső helyekre. A linkelt oldalak pedig alattuk sorakoznak rangsorban. A Google állandó jelleggel, egy algoritmus segítségével felülvizsgálja az oldalakat, a linkeket és az oldalak értékelését. Amelyik a legtöbbet linkelt, minőségi cikkekkel ellátott, minőségi oldalakról mutató, az kerül előrébb. Ebből adódik, hogy minél előrébb kerül egy oldal a Google-ben annál nagyobb lesz a sikere és a bevétele.

Ezt elérni a prémium linképítéssel lehet, ami mint fentebb említettem, különböző hasonló témájú oldalakra írt jó minőcégű cikkekbe ágyazott linkekkel van ellátva. Ezek a linkek pedig a reklámozandó oldalra mutatnak, vagyis reklámozzák azt, illetve a keresőoptimalizálásban (SEO) játszanak szerepet.

Mivel ehhez a folyamathoz jó értékű oldalak szükségesek, gyakran írt jó cikkek, a megfelelő linkekkel tűzdelve, ezért érdemes ezt rábízni hozzáértő csapatra. Árban persze, mint mindenhol vannak eltérések. Egy-egy cikk kerülhet párszáz forintba is, de akár több százezerbe is. Függ attól, hogy milyen oldal teszi ki, mennyi ideig lesz kint, illetve a linkelő oldalak rangsorolásától. A nagyon olcsó lehetőségek nem feltétlenül jó választás. Az árat befolyásolja a linképítő cégnek tulajdonában álló magas domain értékű oldal, a tárhelyek, szerverek. Ezek karbantartása, cikkírási költségek stb. Ezek irányában érdemes elindulni és átgondolni milyen összeg éri meg nekünk a munkáért cserébe. Akinek havi szinten szüksége lesz linkelésre, annak nem minden esetben ajánlatos az országos ismeretségű hírportálokat felkérni, ugyanis megfizethetetlen összegre jönne ki.

Linképítés