Mi alapján válasszuk ki a megfelelő porzsákot?

A modern készülékekkel szemben sokan még mindig ragaszkodnak a hagyományos dolgokhoz, ezért nem ment ki a divatból a porzsákkal működő porszívó sem. Ezzel természetesen nincs is baj!

Ezeknél a készülékeknél pedig csak arra kell figyelnünk, hogy mindig a megfelelő típusú és méretű porzsákot vásároljuk meg hozzá. A napjainkban az elérhető porzsákok között megtalálhatjuk a papír porzsákokat, a textil porzsákokat, illetve a mikroszálas porzsákokat is. A viszonylag nagy választék ellenére a legtöbben még mindig a papír porzsákot használják.

Papír porzsák

Miket kell tudni a hagyományos, papír porzsákokról?

Anyagában jellemzően a papír porzsákok készülhetnek egy, vagy adott esetben akár kétrétegű rostszálas papírból, melynek a széle egy erős ragasztóréteggel lett lezárva.
Legnagyobb előnye, hogy a piacon ez a fajta vásárolható meg a legkedvezőbb áron, használat után (tehát ha porszívózás végeztével teljesen megtelt) egyszerűen kidobható a szemetesbe (kiürítését, és újra használását egyáltalán nem javasoljuk!).

Legtöbbször akkor szokott feltűnni az embereknek, hogy kezd megtelni a használatban lévő porzsák, hogy a készüléknek elkezd gyengülni a szívóereje. Ilyenkor ki kell a porzsákot cserélni, és porszívónk kapacitása újra a régi lesz.

Új porzsák vásárlása esetén talán a legfontosabb, amire figyelnünk kell, az a mérete, hiszen, ha nem megfelelő a porzsák mérete akkor nem fog jól passzolni a porszívónkba. Ez pedig ahhoz vezethet, hogy a porszívó egyáltalán nem fog jól működni.

Ha kitartunk a hagyományos porszívók mellett, akkor lehetőségünk van többféle méretű porzsákot is vásárolni hozzá. A porzsák mérete pedig, mindig a porszívó típusától függ!

Textil, vászon porzsák