Melyik kenyérsütő gépet érdemes megvenni?

A kenyérsütés egy meglehetősen hosszadalmas, sok fáradtsággal járó feladat, amihez az embernek sokszor nincs kedve. Holott milyen finom is tud lenni a friss házi kenyér! Ráadásul, ha magunk készítjük, akkor olyan alapanyagokat használhatunk, amiket csak szeretnénk. Készíthetünk például gluténmentes és szénhidrát csökkentett változatokat is. A megoldás nem más, mint egy megfelelő kenyérsütő beszerzése, aminek a használatával jóformán percek alatt elkészíthetjük a kedvünkre való cipót.

Kenyérsütés

Vásárlás előtt persze felmerül a kenyérsütő gép választás kérdése, azaz, hogy melyikre ruházzunk be? A termékkínálat meglehetősen széles, így érdemes már előre átgondolni, hogy milyen elvárásokat támasztunk a készülékkel szemben.

Kenyérsütő gép

Először is érdemes belőni az árat. Vannak kenyérsütők 15.000-24.000 forintig, de a középkategóriás gépek 24.000 és 40.000 forint közé esnek, és végül ott vannak a csúcskategóriás termékek is, amiknek az ára 40.000-től egészen a csillagos ég. A gépek márka tekintetében is más műszaki adatokkal, kialakítással, teljesítménnyel rendelkeznek. Többek között az Gorenje, ETA, Hausmeister, a Sencor, a Tefal, Moulinex és a Panasonic is gyárt kenyérsütőket. Ha a cipókészítésre csak évente kétszer-háromszor van igény, akkor egy olcsóbb változat is megteszi, de ha a használat rendszeres, akkor érdemes egy erősebb, nagyobb teljesítményű gépet választani, ami minőségben is jobb és esetleg kinézetben is tetszetősebb.

Fel is újíthatjuk a régi készülékünket, amiben elszakadt az kenyérsütő ékszíj. Így akár megspórolhatjuk az új kenyérsütő gép árát. Az előző linken található leírás bemutatja, hogy cserélhetjük ki a meghajtó szíjat a kenyérsütő készüléken.

Kenyérsütő szíj csere