Hogyan válasszunk fogorvost?

Egyszerű kérdésnek tűnik, mégis elég fontos döntés, amit sok tényező befolyásolhat.

Számít például a pénzügyi háttér, ebből adódóan szóba jöhet magán-, illetve ingyenes állami rendelés.

Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy mennyire éli meg a páciens traumaként a helyzetet. Egy érzékeny lelkű embernek, nagy csalódás lehet akár egy rossz szó, vagy mogorva személyzet. Ez természetesen nem szabályszerű, de a meglehetősen leterhelt állami rendelés miatt, sajnos az egészségügyi dolgozók mondhatni kedvetlenebbek.

Hogyan válasszunk fogorvost?

Egy állami rendelésen, elég gyorsan pörögnek a betegek, emiatt lehetséges, hogy az érzéstelenítő sem hát teljesen, és máris rossz szájízzel fog vissza gondolni a páciens a kezelésére. Főleg fiatalok, gyermekek körében fontos az első benyomás, ugyanis ők jobban átérzik a helyzetet, és egy rossz tapasztalat után nagyon nehéz újra elnyerni a bizalmukat.

Tehát ide kapcsolódik például az érzéstelenítő használata, amit ugyancsak több tényező befolyásolhat. Más hatóanyag adható egy szívbeteg, allergiás, vagy terhes betegnek. Vannak vékonyabb vastagabb tűk, van egy speciális tű is, ami ugyan a legnagyobb méretű, a könnyebb megfoghatóság érdekében egy fém keretben van, viszont ehhez van a létező legvékonyabb tű. Tehát, ha a páciens fél, ezt be lehet vetni, mert sokkal kevésbé érzi meg, mint egy másik injekcióstűt. Ennek elég borsos az ára, emiatt nem gyakran találhatóak meg állami rendelésen, így például ez egy olyan tényező, ami miatt célszerűbb magán rendelésre bejelentkezni, ha a betegnek ez fontos.

Másik fontos kellék a röntgen, ami egy komolyabb munka előtt mérlegelendő. Például egy gyökérkezelés, vagy egy korona/inlay/csap készítése alatt fontos lehet a munka közbeni röntgenes ellenőrzés. Ilyenkor figyelembe kell venni, hogy a választani kívánt rendelőben van-e erre lehetőség, mert rengeteg plusz kört jelenthet, ha meg kell szakítani a kezelés menetét külön röntgen kezelőbe járással.

Fogászati rendelő

Nem mellékes a személyzet képzettsége sem. Fontos lehet, hogy olyan fogászati rendelőt válasszunk, ahol kellő figyelmet fordítanak a kezelők továbbképzésére, illetve a modern újításokkal is tartják a lépést.

A jó hír az, hogy ha egyszerűbb kezelésre van szükségünk, mint például kisebb tömés, foghúzás, vagy fogkő eltávolítás, akkor bátran választhatjuk a pénztárcakímélő állami rendelést.