A riasztó fontossága a háztartásban

Sok mindenki életében eljön egyszer az a szerencsés pillanat, amikor saját lakásba vagy házba költözik. Ami azt is jelenti, hogy a ház mellett a tulajdon része lesz rengeteg ingóság, melyek közül sok jelentősen értékes. Ez egy albérletben nem feltétlenül van így, hisz sok helyen bútorozva adják ki, ahova csak bőrönddel kell költözni. A fontosabb és felelősségteljesebb döntést tehát, a nagy értékek miatt érdemes meghozni saját ingatlanba való költözéskor.

Ez a döntés a riasztó beszerelése, mellyel biztosíthatjuk a tulajdonunk biztonságát. Több fajta rendszer és szolgáltató közül lehet választani. Általában a bekötött riasztó kóddal működik, amit belépéskor ki kell kapcsolni, illetve elhagyva otthonunkat aktiválni kell azt. Így ha valaki a tudtunkon kívül szeretne bejutni az ingatlanba, akkor az riasztja a szolgáltatót vagy a rendőrséget. A szolgáltató kiszáll a helyszínre és megbizonyosodik róla, hogy az anyagi ingóságok megvannak-e, ezen kívül megpróbálják elfogni a betörőt, akivel megvárják a hatósági intézkedést. Jeleznek a tulajdonosnak és ezzel meg is van oldva az ügy. Nekünk szinte semmi dolgunk nincsen.

Nagyon praktikus megoldás igaz, hogy nem annyira olcsó szolgáltatás, de megéri. Főleg akkor van rá szükség, ha sok, vagy drága tárgyak, illetve pénz található az ingatlanban. Ebben az esetben célszerű kamerát is felszerelni.

Riasztó otthon