Ismered? Drumcomplex

A munkamegosztás nem számít ritkaságnak a techno duóknál. Sőt, épp, hogy ez a szabály, nem pedig a kivétel. A techno szcénában pedig mindez természetes. A csapat egyik fele magas fokú produceri teljesítményre törekszik, a másik, extrovertáltabb fél pedig ordítva tombol együtt hétvégente a rajongókkal – hétköznap pedig igyekszik csendben pihenni. Nincs ez másként a Drumcomplex duó esetében sem, ahol Arnd Reichow egész életében remek példa volt ez utóbbi típusra. Daniel, Arnd testvére pedig hangmérnökként tökéletesen kiegészíti azt, ami a Drumcomplexet jelenti.

Egy pont után azonban felmerül a kérdés. vajon mennyire lehet komplex a techno? Ami a Drumcomplexet illeti, rajtuk keresztül a techno elérheti azt a komplexitást, ami a legkomolyabb stúdiómunkákban és a legprofibb élő fellépésekben egyesülve valósítja meg a tökéletes együttműködést – mint ahogy ezt bizonyítja pályafutásuk elmúlt több mint tíz éve is. Diszkográfiájuk is ezt tükrözi, hiszen igen széles spektrumban járták be a legnagyobb techno és tech-house kiadók mezőit. Csak néhányat említve: MB Elektronics, Phobiq, Different is Different Records, Toolroom Records, Railyard Recordings, Resopal Schallware, Definition Records, SK Supreme Records, Techno League Rec, K:lender.

És, hogy mi a helyzet a közönséget illetően? Ha valaki látta már Arnd-t fellépés közben, most már biztosan mosoly szaladt az arcára. Miért? Mert sokan talán feltennék a kérdést, vajon hogyan lehet valaki még húsz év DJ-zés után is ennyire lelkes, és odaadó a közönség iránt! Persze lehet, hogy mindez az energia csak a techno isteni szikrájából fakad, ami szettjei első órájában kipattannak a potméterek közül, minden esetre Arnd egyáltalán nem az a DJ, aki a fellépése után eltűnik a backstage-ben pezsgőt kortyolgatni. Ő inkább ott marad a közönség soraiban és élvezi az utána következő fellépő zenéjét a közönséggel együtt. És éppen ez az őszinte és nyitott stílus az, ami annyira közvetlenné teszi a közönség számára a Drumcomplexet. És ahogy ez számukra természetes, talán éppen ez az a hozzáállás, amit jó lenne újra látni a techno bulikban.