5 jel arra, hogy valószínűleg pocsék dj vagy

5 jel arra, hogy valószínűleg egy rossz (akár EDM) dj vagy!

Manapság –szokták mondani- bárkiből lehet dj. De ez közel sem azt jelenti, hogy mindenkiből lehet jó dj. Lássuk mik azok a jelek,melyek arra mutatnak, hogy valószínűleg méretes bakikat követsz el fellépésid / munkáid során!

Nem ismered a warm up fogalmát

Néha a bemelegítő dj feladata sokkal nagyobb, mint magáé a főfellépőé, hiszen bemelegíteni művészet, míg siker korongokat egymásra pakolni nagyjából „megy mindenkinek”. A feladatod ilyenkor nem az, hogy megmutasd milyen jó headliner LEHETNÉL, hanem az, hogy a még nem eléggé részek bulizókat a színpadra csábítsd. És mivel minden közönség más és más, így ezért nem egyszerű a feladatod. Ja és komolyan, NE játszd le a főfellépő zenéit. Bitch, please…. Hagyd meg neki, ez nem a te dolgod!

„Trükkösen” menedzselt karrier fogalma

Oké, valahol tényleg el kell kezdeni. Tegyük fel, az elmúlt években voltál már headliner, alakult egy kis rajongói bázisod a Facebookon és szereztél magadnak egy korsónyi elismerést. Viszont az már sokkal cikibb, ha a mixtechnikád vagy az eredeti produceri munkád helyett mindenki a hülye maszkod miatt őrül meg. / vagy ismer fel. A „karaktered” árulása, és a show műsorod tökéletesítése helyett törekedj a minőségi zenére!

Támaszkodsz a pocsék remixekre

Kijön egy új album, amiért mindenki oda meg vissza van, de nem egészen passzol sebességben az általad játszott zenékhez? Ugye nem szeded le a kedvenc számod ingyenes remixét Soundcloud-ról, hogy ezáltal könnyebbé tedd az életedet?

Az élő fellépéseid „teletűzdelése” haszontalan dolgokkal

Minden alakommal , amikor a színpadra állsz, egyre több és több a látnivaló. Előbb még gumicsónakban „eveztél” a tömegben, ma éppen pezsgővel és konfettivel locsolod őket, vagy lemezestokot húzol éppen a fejedre? Ne már , hova vezet ez a bohóckodás? Ha nem terelnéd el a figyelmünket a zenédről, akkor észrevennénk, hogy vaószínűleg megint ugyanazt a színvonaltalan produkciót próbálod nekünk eladni, mint a múltkor.

Ugyanazt játszod, mint a többiek

Másolni a többieket nyilván ciki, de miért várod el hogy egyedinek tartsanak, ha te is ezt teszed? Ha másolsz, és ugyanazok a trekkek forognak nálad is, mint a többieknél nem vagy más, mint egy mozgó zenegép, amibe akár a százasokat is dobálhatnánk. Ugye te sem szeretnéd ezt?